LEVI'S®

                   

Levi Strauss 1829-ben született Németországban. Anyjával és két nővérével, 18 éves korában hajózott ki az Egyesült Államokba. Miután megkapta az állampolgárságot,már Levinek hívta magát.

 Eredeti neve Löb Strauss volt. San Franciscóban ruházati üzletet nyitott. Egy Jacob Davis nevű szabónak köszönheti a világhírnevet, hiszen ő levelet írt neki az új tervezéséről, így végül a szegecsekkel megerősített nadrágok által lett ismert.

Davis egy favágó megrendelésére készítette el az első farmernadrágot 1870-ben, amelyhez a fehér vitorlavászon szövetet és az erős vásznat a Strauss méteráruboltjában vette. 1873-ban közösen szabadalmaztatták a nadrágot, melyek közül a kék terjedt el leginkább. A neve Levi’s lett. Az első farmernek mindössze egy farzsebe volt, egy óratartó zsebe, néhány szegecse – derék overáll volt a hivatalos elnevezése egy ideig. Ezt az anyagot később denimnek nevezték el.

A szegecsek mellett az 1886-tól alkalmazott barna bőrcímke (a két lóval) és az 1936-os piros alapon fehér Levi’s feliratú vászon címkécske (a jobb farzsebnél) vált a Levi’s farmerek alapkellékévé.                                                       

 Mindannyian tudjuk,hogy milyen fotos vigyázni környezetünkre.

A divat sem zárja ki a fenntartható életstílus kialakításának lehetőségét.

WATER<LESS® jelzéssel ellátott termékeink csökkentett vízfelhasználási technológiával készülnek. 

                                                

A BETTER COTTON INITIATIVE®

( BCI) globális non-profit szervezet.

A BCI-in keresztül vásárolt pamut sokkal fenntarthatóbb,mert kevesebb vizet és permetezőszert alkalmaznak a termesztési folyamat során

    A Levi's® terméklogójának védelmében a Levi's termékek 10%-a "üres logóval" kerül forgalomba(piros cimke,terméklogó nélkül,a nemzetközi termékvédelem "R" betüjével).Az üres cimke is a Levi's bejegyzett,hivatalos márkajelzéseként van regisztrálva.Az ilyen jelzéssel ellátott termékek is teljes értékű ,eredeti termékek.       

                                                             

 Minden ruhadarabunkon megtalálható egy cimke , amely emlékeztet hogyan kell ápolnunk az anyagot.

 Az utasítások követésével , ruháink hosszabb időn át jó állapotúak maradnak.

                                                     

 

                                                      Fenntarthatósági logónk termékeinken:

                                                                     

Környezetbarát anyag

Ezen termékek jelentős arányban fenntartható (például: organikus eredetű, vagy újrahasznosított) alapanyagokból készültek. Ebbe a kategóriába tartoznak azok a termékek is, amelyek alapanyagai tisztességes körülmények között tartott állatoktól származnak, vagy a lehető legkörnyezetbarátabbak.