Lee®

A Levi Strauss & Co. legfőbb versenytársa a H. D. Lee cég volt, amelyet Paul David Lee alapított 1889-ben. A Lee 1913-ban „Union All” néven egybeszabott munkaruhával (kezeslábassal) jelent meg a piacon, amit a „blue jeans”-hez hasonló szövetből készített.

Az 1950-es évekre a farmer viselése átterjedt a fiatalságra, akik, mint a konvencionális öltözködésmód elutasításaként kezdek el hordani a denimet. Ez az idősebb generációkban olyan mértékű ellenszenvet váltott ki, hogy számtalan nyilvános helyről, színházból, moziból kitiltották a farmert viselő fiatalokat.
Idővel a zenészek is felkapták a szövetet, és olyan sztárokon köszönt vissza, mint Elvis Presley, Marlon Brando, majd a hippi mozgalmak képviselői, akik különböző virágmintákat festettek és hímeztek a szabványos darabokra. 

Idővel a zenészek is felkapták a szövetet, és olyan sztárokon köszönt vissza, mint Elvis Presley, Marlon Brando, majd a hippie mozgalmak szenteltek komoly kreatív teret a farmernek, akik különböző virágmintákat festettek és hímeztek a szabványos darabokra.